Nolina

Je bent hier:

Volledige focus op groei en bloei

Van planten, collega’s, partners en klanten

Nolina is een hecht familiebedrijf dat in 1966 met liefde voor het vak is opgericht in Woubrugge (Nederland, provincie Zuid-Holland). Het bedrijf wordt geleid door de gebroeders De Lange: Marcel en Steef. Onze kwekerij is inmiddels gegroeid naar een totale oppervlakte van 24 ha, waarvan 11 onder glas.

Ontwikkeling en groei zie je terug in onze planten, maar ook in onze collega’s en klanten. Om goed te kunnen groeien zijn sterke wortels en goede grond van vitaal belang. We stoppen dan ook onze energie in een gedegen fundament en de intrinsieke kracht van onze planten en mensen. Dit resulteert in de groei en bloei van onze producten, collega’s en klanten.

Partners in kwaliteit

Consistent en innovatief

Bij Nolina blijven we innoveren en zijn we continu op zoek naar verbeteringen in kwaliteit en service. We gaan niet voor korte termijn successen, maar investeren juist in de lange termijn.

Onze moderne kassen zijn voorzien van de meest geavanceerde automatisering en robottechnologie. Voor de plantenvermeerdering maken wij gebruik van Rombomatics stekrobots. Deze geautomatiseerde procedure heeft zeer uniforme planten van constante hoge kwaliteit als gevolg. Door de automatisering in het bedrijf worden de planten op een zeer efficiënte wijze geteeld, wat resulteert in producten van topkwaliteit. Teelthandelingen worden snel, efficiënt en tijdig uitgevoerd.

Neem contact op met één van onze teamleden voor meer informatie.

Samen voor een bloeiende toekomst

Gebroeders De Lange aan het woord

Marcel de Lange (51 jaar), broer van Steef, is sinds 1996 directeur van Nolina Kwekerijen B.V. Verantwoordelijk voor personeel, teelt en financiën. “Als kind stond mijn box letterlijk in de kwekerij waar mijn ouders aan het werk waren, dus kweken en ondernemen is er met de paplepel ingegoten. Het kweken van planten is mijn passie; daar kom ik elke dag mijn bed voor uit. Ook het werken met enthousiaste, gemotiveerde medewerkers geeft mij elke dag weer energie. We mogen trots zijn op ons familiebedrijf en onze medewerkers, ons imago in de markt en onze reputatie in onze directe omgeving. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers vind ik heel belangrijk om goed te kunnen presteren. Om mee te kunnen bewegen met de snel veranderende wereld om ons heen is continue ontwikkeling van essentieel belang. De mens staat centraal in ons bedrijf, met duidelijke focus op duurzaam en marktgericht produceren.”

Steef de Lange (43 jaar), broer van Marcel is sinds 2002 directeur van Nolina Kwekerijen B.V. “Mijn focusgebieden zijn sales, inkoop, logistiek, Young Plants, het beheer van onroerend goed en het aansturen van de technische dienst. Bij Nolina staan wij voor ons product en staan wij voor onze medewerkers. Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, kwaliteit en klanttevredenheid zijn belangrijke pijlers waarop wij sturen en welke ervoor gezorgd hebben dat wij zowel nationaal als internationaal een begrip zijn en behoren tot de top van de tuinbouw. Het is geweldig om samen met mijn broer en met ons MT aan het roer te staan van dit mooie familiebedrijf, wat ooit is opgericht door onze opa. Om samen te bouwen aan een toekomstbestendige, innovatieve organisatie.”

Duurzaam en Maatschappelijk verantwoord

Optimale omstandigheden creëren

Maatschappelijk verantwoord produceren is een absolute voorwaarde tijdens ons gehele productieproces. Onder meer door de automatisering van onze productie-installaties zorgen we voor de meest optimale arbeidsomstandigheden.

Onze kassen zijn energiezuinig. Door gebruik te maken van hypermoderne WKK’s produceren wij onze eigen elektriciteit en maken daarbij op een efficiënte wijze gebruik van de restwarmte voor verwarming.

De productie vindt plaats in gesloten eb- en vloedsystemen waarbij water en meststoffen hergebruikt worden. De teeltomstandigheden zijn optimaal waardoor de planten sterk zijn. Als er al gewasbescherming nodig is, is dit in 90% van de gevallen biologisch. Wij zijn al meerdere jaren MPS-A, MPS-GAP, MPS-Socially Qualified en MPS Quality gecertificeerd en doen ook mee met het MPS ProductProof programma.

Door goed te luisteren naar onze klanten en onze medewerkers en continu te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen staan we samen sterk voor een duurzame toekomst!

Werken op de Nolina manier

Een ontspannen en open werksfeer

Met een team van 135 medewerkers maken we bij Nolina Kwekerijen consumenten in heel Europa iedere dag blij met mooie bloeiende pot- en tuinplanten. Onze medewerkers zijn ons grootste kapitaal en daar besteden we veel zorg en aandacht aan. Samen met onze mensen bouwen wij iedere dag vol enthousiasme en passie aan een kleurrijke wereld. We zijn een innovatief familiebedrijf waar een ontspannen en open werksfeer heerst. Onze slogan is niet voor niets: Passion for people, Passion for Plants.